ANTRIM a participat la expoziția de specialitate Tourism.Leisure.Hotels. 2017

În cadrul expoziției “Tourism.Leisure.Hotels”, organizate la Chișinău în perioada 6-9 aprilie, ANTRIM a participat, în premieră, în calitate de partener al evenimentului.

La târgul de turism au fost promovate itinerariile ce includ atracții turistice de pe ambele maluri ale râului Nistru, create de ANTRIM în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională din Tiraspol, în cadrul programului finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” prin platforma „Consolidarea relațiilor de afaceri turistice de pe ambele maluri ale Nistrului prin dezvoltarea de parteneriate durabile”.

Beneficiarii proiectului au avut posibilitate să promoveze, în cadrul standului ANTRIM, oferta turistică cu includerea atracțiilor turistice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Atelier_7 aprilie_5

Atât asociația cât și membrii au avut posibilitate informeze vizitatorii despre potențialul turistic al țării, evenimentele care urmează să fie organizate de către ANTRIM și proiectele ce sunt în proces de realizare precum:

  • Deschiderea Centrului de Informare pentru Turiști în orașul Chișinău
  • Organizarea Festivalului European de Turism și Strategie
  • Itinerariile turistice elaborate în cadrul proiectului finanțat de UE.

La data de 7 aprilie, ANTRIM a organizat un atelier cu participanții și beneficiarii platformei de turism. În cadrul atelierului au fost prezentate conceptul de design al Centrului de Informare pentru Turiști (ce urmează a fi lansat la Chișinău) și Punctul de Informare pentru Turiști din Tiraspol, ce va fi lansat la sfârșitul lunii Aprilie.

În a doua parte a atelierului, participanții au avut ocazia să discute cu experți din domeniu pe tema “Promovarea produselor, serviciilor turistice și a afacerilor mici din domeniul turismului prin diferite instrumente de marketing și canale de comunicare. Participarea la expozitții internaționale”. Veronica Tomescu (Winetours.md), Ion Iordache (MIEPO) și Emilian Dzugas (ANTRIM) au venit cu răspunsuri la întrebările participanților.   Atelier_7 aprilie_4  Atelier_7 aprilie_3  

Atelierul a avut și componenta practică, unde toți participanții au avut posibilitate să viziteze standurile agențiilor de turism locale și internaționale, a prestatorilor de servicii turistice și să analizeze activitățile desfășurate în cadrul standului, calitatea materialele informaționale și a informației incluse în diferite broșuri, etc.

Noi oportunități de colaborare au fost stabilite între participanții la atelier și alți prestatori de servicii turistice din domeniu. Persoanelor interesate de a activa în domeniu, de a lansa o afacere în turism în mediul rural, li s-a oferit consultanța necesară în acest sens.

Participarea ANTRIM la expoziție de specialitate este parte a proiectului realizat și implementat cu susținerea Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” implementat de PNUD.