ANTRIM Incoming Travel Forum – platformă de colaborare pentru actorii din sectorul turismului

În data de 20 iulie la Chișinău s-a desfășurat „ANTRIM Incoming Travel Forum”, în cadrul căruia asociațiile cu profil de turism receptor din Republica Moldova și România au încheiat un acord de colaborare. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova si în cooperare cu Agenția Austriacă de Dezvoltare.

Emilian Dzugas, Președinte ANTRIM: „Organizarea unui eveniment dedicat primordial turismului receptor s-a dovedit a fi pentru noi o necesitate, pentru a consolida poziția și viziunea sectorului, si de a crea relații de durată atât între reprezentanții mediului de afaceri, cât și cu partenerii guvernamentali, donatorii străini și omologii noștri din alte țări. Au fost abordate subiecte sensibile care trebuie conștientizate de sector, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru industrie.”

Scopul evenimentului a fost de a crea o platformă de colaborare între actorii din toate domeniile conexe industriei turismului, care, unindu-și eforturile, să-și amplifice rezultatele. Astfel se va contribui la crearea unei imagini destoinice a țării, atât pentru conaționalii care își doresc să revină acasă și să inițieze o afacere în acest domeniu, cât și pentru partenerii internaționali, care oferă suport strategic în dezvoltarea acestei industrii complexe.

În cadrul forumului, Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Asociația de Incoming România (AIR) au semnat un acord de parteneriat în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare în domeniul turismului dintre cele două asociații și a relațiilor de afaceri dintre membrii acestora. Semnarea acordului va facilita dezvoltarea și promovarea de noi produse turistice regionale Republica Moldova‑România.

Monica Babuc, Ministrul Culturii al RM: „Consider importantă și benefică stabilirea de parteneriate între asociațiile de profil, iar semnarea acestui acord este un eveniment important pentru industria turismului din R. Moldova, în special pentru mediul de afaceri, și va avea un impact pozitiv de promovare a imaginii țării noastre, a culturii și valorilor autentice..”

La forum au participat  peste 80 de reprezentanți ai industriei turismului din Moldova – tur-operatori, agenții de turism, hotele, vinării, organizatori de evenimente, parteneri de dezvoltare, asociații de profil – care au abordat  subiecte actuale, precum: crearea produselor turistice inovative și promovarea acestora pe piețe specifice, în coordonare cu un program strategic de promovare a țării, elaborat de Autoritatea Națională și aplicat cu eforturi comune.

Mai multe poze de la ANTRIM Incoming Travel Forum puteţi vedea aici.