ANTRIM Incoming Travel Forum, ediția II

Asociația Națională pentru Turism Receptor își propune să catalizeze eforturile depuse de partenerii din sectorul privat și donatorii străini pentru a dezvolta o industrie puternică, competitivă, ce se bazează pe sustenabilitate. 

Astfel, pe data de 20 iulie va avea loc cea de-a II ediție a ANTRIM Incoming Travel Forum, unde sunt invitați să participe toți cei interesați de domeniul turismului și în special de promovarea Moldovei ca destinație turistică.

Turismul din Republica Moldova are un potențial enorm de dezvoltare, care este la moment valorificat parțial, iar turismul ca industrie nu este considerat în prezent un sector prioritar în Republica Moldova. Pentru străini Moldova ca destinație turistică – face parte dintr-un pachet regional care include România și Ucraina. Principalele provocări pentru dezvoltarea acestei industrii este dezvoltarea produsului local dar și regional bine gândit (în special pentru turism vinicol și gastronomic) și dezvoltarea infrastructurii atât pe intern (infrastructura rutieră), cât și conexiunile cu alte destinații (zboruri directe).

Rolul acestui eveniment, pentru al doilea an consecutiv este de a crea o platformă de colaborare dintre actorii din toate domeniile conexe industriei turismului: vinării, organizatori de evenimente, transportatori, tur operatori, hotelieri, HORECA, meșterii populari etc, care unindu-și eforturile își vor amplifica rezultatele. Astfel, se va contribui la crearea unei imagini destoinice a țării atât pentru conaționalii care își doresc să revină acasă și să construiască o afacere în acest domeniu, cât și pentru partenerii internaționali, care oferă suport strategic în dezvoltarea acestei industrii complexe. 

Incoming-ul, adică turismul receptor, aducerea de turişti străini, constituie cea mai eficientă formă de turism, catalizator al creșterii economice, dezvoltării regionale și desigur dezvoltării socio-culturale a societății. Turismul de afaceri, sau turismul MICE este o nouă direcție pe care ne-am propus să o dezvoltăm.

Dezvoltarea relațiilor de business în regiune, valorificarea potențialului turismului de afaceri, instrumentele de promovare sunt trei mari subiecte ce vor fi abordate în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului de Incoming.
Inovația și creativitatea stau la baza diversificării și creșterii competitivității. Importanța schimbărilor majore ce au loc în turism, urmărirea și înțelegerea tendințelor în domeniul turismului, identificarea elementelor cheie pentru crearea ofertelor turistice în comun cu țările vecine, înțelegerea avantajelor unice pe care le are Republica Moldova pentru tipurile de turism specific (de aventura, MICE, turism vinicol, gastronomic, rural), existența unui număr insuficient de prestatori de servicii turistice, numărul infim al companiilor care fac turism receptor și promovează Moldova – sunt doar câteva motive pentru care ANTRIM dorește să aducă împreună sectorul privat la discuții în cadrul acestui forum. 

Înregistrarea are loc aici https://goo.gl/forms/ie6VM1TLPTUM2ytZ2
Participarea la acest eveniment este gratuită.

Agenda evenimentului poate fi descarcată de aici

Evenimentul este susținut de partenerii strategici ai ANTRIM: Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Guvernul Suediei, în colaborare cu MIEPO. Partener media general al evenimentului este Realitatea TV si realitatea.md.

Vă așteptăm cu drag la eveniment!