Astfel, adițional elaborării protocoalelor sanitare de protecție și de prevenire a infectării în entitățile din sectorul turismului, adaptate volumului și naturii serviciilor furnizate, în concordanță cu 10 principii generale care pot fi regăsite în Ghidul cu Recomandări de Protocoale Sanitare pentru Întreprinderile din domeniul turismului receptor și intern din Republica Moldova în contextul situației epidemiologice de criză cauzate de virusul COVID-19 (https://antrim.md/2020/06/22/ghid-cu-recomandari-de-protocoale-sanitare-pentru-intreprinderile-din-domeniul-turismului-receptor-si-intern-rm-covid-19/), ANTRIM recomandă familiarizarea tuturor reprezentanților cu acțiunile ce vor fi întreprinse în caz de depistarea stărilor mai sus menționate la un OVPC (Oaspete/Pasager/Vizitator/Consumator) sau la unul din membrii personalului.
Acțiunile ce vor fi întreprinse se bazează pe:
Găsiți mai jos Etapele protocolului de reacție în caz de suspiciune de COVID-19 pentru întreprinderile din domeniul turismului receptor și intern din Republica Moldova.