În perioada lunii iulie, au fost organizate 5 sesiuni de mentorat pentru afacerile din industria turismului din regiunea centru și sud-est a Moldovei. Aceste sesiuni, care au abordat subiecte precum “Diversificarea de servicii și produse turistice” “Public Speaking și comunicare în turism,” “Promovarea online în industria turismului” și “Cadrul operațional juridic în domeniul turismului” au reprezentat o oportunitate esențială pentru consolidarea competențelor și pentru adaptarea la cerințele în continuă schimbare ale pieței turistice pentru afacerile din regiuni.
Sesiunile au avut loc în regiunea de Sud-Est în satul Palanca și în zona de Centru, satul Dolna (cu participarea și suportul GAL Plaiul Codrilor). La sesiuni au participat afaceri din industria turismului, reprezentanți ai cramelor, unităților de cazare și alimentație (cum ar fi camping-uri, pensiuni turistice, spații pentru rulote, cazare în bașcă), facilități de agrement, case muzeu, organizatori de evenimente și Autorități Publice Locale care doresc să sprijine agenții economici din regiune.
În cadrul sesiunilor au fost analizate activitatea prestată de agenții economici și oportunitățile de diversificare a produselor și serviciilor prestate și adaptarea acestora la nevoile consumatorilor pentru a crea experiențe memorabile cu resursele disponibile. Ulterior participanții au creat avatarul clientului pentru oferta lor turistică și au determinat canalele de comunicare potrivite.
Reprezentanții industriei turismului prezenți la sesiuni au fost instruiți în privința adaptării serviciilor și produselor lor conform standardelor de calitate. S-au oferit informații relevante și soluții practice pentru a spori competitivitatea lor în industria turistică. În plus, a fost subliniată importanța promovării online și a utilizării tehnologiei în atragerea și fidelizarea clienților.
Sesiunile de mentorat au fost susținute de un trainer național acreditat de Federația Mondială a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA).
Dezvoltarea afacerilor din industria ospitalității, prin intermediul unor astfel de inițiative de instruire și formare, menite să asigure calitatea serviciilor oferite și să întărească poziția noastră pe piață.
Activitățile desfășurate sunt organizate în cadrul Fondului de Dezvoltare Tematică „Inovatorii 2.0” al proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală” implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, în colaborare cu ANTRIM și cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală finanțat de către USAID Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova.”