69 de dosare aspiră la granturile din cadrul proiectului ”Prietenește pentru Turism”

La 20 Octombrie 2020, a fost încheiată prima etapă a competiției de granturi mici ”Prietenește pentru Turism” pentru dezvoltarea afacerilor în turism inițiată și finanțată de EFES MOLDOVA în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM).

Obiectivul acestui apel de cereri țintește susținerea turismului rural pentru a poziționa Moldova drept o destinație turistică atractivă, bazată pe durabilitate, autenticitate și păstrarea tradițiilor și pentru a spori emergența hub-urilor turistice debutante.

La competiția de granturi au participat operatori micro, mici și mijlocii din industria turismului domestic din Moldova ce activează de cel puțin un an cu diverse forme juridice de organizare. În cadrul primei runde, în perioada 22 Septembrie – 20 Octombrie, s-au înregistrat 69 dosare de aplicare, domeniile cheie de intervenție fiind dezvoltarea zonei de agrement și diversificarea activităților propuse turiștilor. Desemnarea beneficiarilor va fi anunțată pe website-ul Efes Moldova (www.efesmoldova.md) și a ANTRIM (www.antrim.md) pe data de 2 noiembrie 2020. Reamintim că valoarea maximă a unui grant acordat va fi de 100 000 lei .

Programul de granturi mici ”Prietenește pentru Turism” este o acțiune de Responsabilitate Social Corporativă a companiei Efes Moldova care are drept scop susținerea micilor antreprenori din domeniul turismului receptor. Compania consideră că turismul are potențial de dezvoltare în Moldova și că dezvoltarea acestuia va avea un important impact social și economic.

Alegerea ANTRIM drept partener de implementare este o recunoaștere a rolului important pe care îl are asociația în dezvoltarea turismului din țara noastră și a capabilităților acestei asociații de a cristaliza industria turismului și a oferi sprijin în dezvoltarea afacerilor turistice.

Menționăm faptul că ne rezervăm dreptul de a prelungi perioada de selecție a candidaților pentru cea de-a 2-a rundă.