Între 17 și 19 octombrie 2024 toate drumurile vinicole duc spre Moldova, gazda unui eveniment marcant în domeniul turismului vitivinicol. „Drumul Vinului Moldovei” este parte a prestigioasei rute culturale-europene „ITER VITIS – Les Chemins de la Vigne” a Consiliului Europei. Noi suntem mândri să fim punctul de întâlnire pentru delegațiile din 23 de țări membre. 

La data de 18 octombrie, va avea loc un eveniment cu impact major pentru sectorul vitivinicol și asupra turismului cultural din Republica Moldova – Conferința Internațională ITER VITIS Les Chemins de la Vigne. Aici, 15 experți internaționali și reprezentanți ai Consiliului Europei vor discuta despre impactul turismului vitivinicol pe plan economic și cultural, sprijinul guvernamental pentru oenoturism și proiecte culturale, precum și despre rolul geopolitic al acestui sector în regiunea Dunării.

ITER VITIS este o rută culturală europeană dedicată promovării culturii vinului și turismului vitivinicol. Această întâlnire reprezintă o oportunitate rară de a explora performanța patrimoniului viticol moldovenesc și de a discuta soluții pentru sustenabilitatea turismului la nivel global. 

Vino să descoperi tradițiile noastre vitivinicole autentice, să cunoști experți de top din industrie și să contribui activ la promovarea turismului vitivinicol! Te așteptăm să te alături comunității noastre și să ne împărtășești din experiența ta. 

Înregistrează-te aici: https://forms.gle/yNdQEmUkdSzGPeSE8 

***

Conferința și Adunarea Generală a „ITER VITIS – Les Chemins de la vigne” este organizată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare Ukraine-Moldova American Enterprise Fund (UMAEF) și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, Oficiul Național al Turismului și mediul privat.