Academia ANTRIM “Noua Generație în Turism” în contextul Sipoteni - Capitala Tineretului 2020/2021

În contextul Programului Sipoteni – Capitala Tineretului 2020/2021, în cadrul căruia Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova este partener principal, urmează să se desfășoare Academia Next Tourism Generation (“Noua Generație în Turism”) și anume în perioada 21-23.09.2020.

ANTRIM urmează să contribuie în perioada imediat următoare la dezvoltarea potențialului turistic al satului Sipoteni și a regiunilor din preajmă și nu doar, prin implicarea tinerilor pe parcursul următoarelor 6 luni în procesul de creare a traseelor turistice, una din activități fiind și Academia ANTRIM “Noua Generație în Turism” – “Next Tourism Generation Academy”.

Cererea sporită de produse turistice din Moldova și drept urmare creșterea fluxului turistic înregistrat în ultimii ani trebuie să fie luate în considerare în mod explicit de către jucătorii din industria turismului și ospitalității în ajustarea strategiilor la nivel de companie pentru a rămâne competitivi, având în vedere forța de muncă curentă. În acest sens, succesul jucătorilor din turism și domeniul ospitalității depinde de competențele tinerilor talente. Caracterul intensiv a forței de muncă din turism, lipsa unei culturi de instruire a personalului sunt provocări specifice acestui sector în Republica Moldova, cât și la nivel mondial. De aceea, ANTRIM intenționează să abordeze în continuu aceste provocări.

Această academie presupune instruirea tinerilor din satul Sipoteni și din preajmă (per general r. Călărași și inclusiv zonele adiacente precum Ungheni și Nisporeni și nu doar), privind activitatea turistică, brandul turistic de țară, activitatea înalt apreciată a ghidului de turism, posibilitățile de acreditare internaționale a profesiei de ghid de turism, activitatea unei agenții de turism, turismul vitivinicol. De asemenea, are drept scop creșterea încrederii noii generații de a activa în turismul receptor și intern și sporirea dorinței tinerii generații de a rămâne în Republica Moldova.

Tinerii participanți, au fost selectați în baza corespunderii după criteriul regional, de studiu, implicarea in activitati de voluntariat, etc. În continuare, aceștia vor fi antrenați într-o  activitate extinsă de workshop-uri, cu formatori din cadrul ANTRIM, în turism.

Această activitate este realizată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova în cadrul proiectului “Next Tourism Generation Academy”, prin intermediul Programului Sipoteni-Capitala Tineretului 2020/2021″, organizat și finanțat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Primăria Sipoteni.

În caz că nu ai reușit să vezi sesiunile live din cadrul Academiei ANTRIM “Next Tourism Generation Academy”, le poți accesa pe link-urile de mai jos.

Sesiunea I, în contextul Programului Sipoteni – Capitala Tineretului 2020/2021

Sesiunea II a Academiei ANTRIM ”Next Tourism Generation” 2020/2021

Sesiunea III a Academiei ANTRIM “Next Tourism Generation” 2020/2021