O țară pe care o simți întâi prin emoția ce ți-o provoacă întinderile de apă și copaci, peisaje ce impresionează prin virginitatea naturii, câmpii cât cuprinzi cu privirea lucrate cu dragoste de oameni harnici. Apoi aceeași țară te face să nu o uiți prin oamenii săi, prin bunătate, prin bucate alese și vin pur, prin viața autentică și senină. Prin multe alte alte atracții. Hai să-ți povestim toate noutățile turistice din Moldova!

De curând a fost lansată ediția winter 2021-2022 a revistei ALTITUDE, elaborată sezonier de către compania aeriană AIR Moldova. Revista ALTITUDE  are un caracter informativ incluzând promovarea produselor, serviciilor și evenimentelor autohtone din țară. Aceasta este oferită gratuit la bordul tuturor aeronavelor AIR Moldova, și este destinată pasagerilor și turiștilor care vin în Moldova.

Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a avut frumoasa ocazie de colaborare cu revista ALTITUDE în redactarea ediției de iarnă.

ANTRIM vine cu o retrospectivă a tuturor noutăților turistice din Moldova, printre care se regăsesc unele din subiecte:

  1. Lansarea portalul național turistic – Moldova Travel. Moldova Travel este o platformă de promovare a turismului din Moldova, accesibilă în 3 limbi: română, engleză și rusă, cuprinzând un vast număr de destinații și experiențe turistice din țara noastră, prezentate prin conținut modern, digital și actual.

  2. Sectorul turistic din Moldova în perioada pandemică s-a dezvoltat, adaptat vremurilor noi și e mai pregătit pentru turiști. Gazdele ospitaliere din Moldova te invită să Fii Oaspetele lor din Nou!, în cadrul campaniei lansate în vara 2021 – #BeOurGuestAgain. Printre locațiile gazdelor ospitaliere care își așteaptă oaspeții se includ: Hanul lui Hanganu din Lalova; Galeriile subterane Mileștii Mici; Agro-pensiunea Gagauz Sofrasi din Congaz; Kayaking Tours de la Vadul lui Vodă.
  3. Ruta oenoturistică „Drumul Vinului Moldovei” este primul itinerar turistic al Republicii Moldova înregistrat în „ITER VITIS- Les Chemins de la vigne”, rută culturală certificată de Consiliul Europei. La 2 ani de la integrarea Drumului Vinului Moldovei în ITER VITIS, acesta a reușit să fie premiat cu 2 premii de importanță internațională. Château Vartely a obținut victorie  pentru ”Cea mai originală practică în enoturism”, în cadrul concursului organizat de ITER VITIS și Phoenician Route. Premiul pentru ”Cea mai originală practică în oenoturism” a fost oferit pentru proiecția de lumini care are loc în sala de maturare a vinului pe baricurile din beciul vinăriei care povestește printr-un show de lumini legenda creării vinului. 
  4. Petrece Vacanța de Iarnă în Moldova! – sloganul de invitație a turiștilor în Moldova de sărbătorile de iarnă. Avem o varietate de tradiţii la capitolul sărbători de iarnă, și te invităm să le cunoști pe toate, la următoarea vacanță.
  5. Dacă ești în pană de idei și nu cunoști unde să mergi și ce să vizitezi, te așteptăm la Centru Național de Informare pentru Turiști. CIT a fost deschis în anul 2017, cu scopul de a oferi informații și recomandări vizitatorilor localnici și străini privind destinațiile turistice din Moldova și se află chiar în centru capitalei pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, in cladirea istorica a Primăriei Chisinau.

CLICK AICI pentru mai multe informații- Be Our Guest Again (2)

Acest material a fost elaborat în parteneriat cu ANTRIM, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltarea Internațională (USAID) prin Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului.