ANTRIM a prezentat oferta turistică a Republicii Moldova în cadrul Festivalului Vinului Moldovei la București

În perioada 16 – 17 septembrie 2023, la București, a avut loc Festivalul Vinului Moldovei, un eveniment menit să celebreze arta vinului și producătorii din Moldova. La acest eveniment au participat 44 de vinării și crame care și-au prezentat cu mândrie produsele în fața oaspeților.

În cadrul acestui festival, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a fost prezentă cu un stand dedicat promovării ofertei turistice a Moldovei pentru oaspeții evenimentului. 

Directoarea executivă a ANTRIM, Elena Stepanov, a declarat: “La standul ANTRIM, au fost disponibile materiale informative despre destinațiile turistice din Moldova, broșuri cu ofertele tur operatorilor locali, hărți turistice ale Moldovei și ale Chișinăului. De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să exploreze virtual 20 de destinații turistice din Moldova, folosind ochelari de realitate virtuală. Participarea la acest eveniment a fost o experiență memorabilă, ne-am bucurat să vedem jurnaliști și colegi din domeniu cu care am colaborat pe parcursul anilor. Majoritatea oaspeților ne-au împărtășit experiențele lor în Moldova și și-au exprimat dorința de a reveni pentru a vizita alte crame și vinării.”

De asemenea, în cadrul standului, oaspeții au avut acces la informații detaliate despre „Drumul Vinului Moldovei”, prima rută culturală din Republica Moldova recunoscută de Consiliul Europei, ca parte componentă a „ITER VITIS – Les chemins de la vigne”, o rută oenoturistică pan-europeană care sărbătorește patrimoniul vitivinicol din 18 țări europene. „Drumul Vinului Moldovei” cuprinde peste 1500 de kilometri de circuite în toate cele trei regiuni vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată – Codru, Valul lui Traian și Ștefan Vodă, oferind, în același timp, zeci de experiențe oeno gastronomice și de aventură ușoară la cele 40 de crame și vinării, 12 vinoteci și 21 de evenimente culturale vinicole.

Aproximativ 60.000 de participanți au luat parte la eveniment, descoperind bogăția și autenticitatea vinurilor originare din Moldova. Accesul la festival a fost gratuit, dar pentru cei dornici să savureze diverse degustări, organizatorii au oferit două opțiuni de pachete: unul standard și unul VIP. Pachetul standard includea 10 sesiuni de degustare, în timp ce pachetul VIP oferea, pe lângă cele 10 degustări, și acces la zona VIP a festivalului.

Datele statistice din prima parte a anului 2023 arată că România ocupă locul al doilea în topul țărilor străine care au vizitat Moldova. Aceasta confirmă că România rămâne o piață de interes major pentru promovarea Moldovei ca destinație turistică și vitivinicolă. În vederea consolidării acestei relații și pentru continuarea promovării Moldovei ca destinație turistică, avem în plan derularea de campanii digitale și participarea la expoziții de turism în București în cursul anului viitor.