ANTRIM participă în cadrul ședințelor ordinare de consultare a proiectelor Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2030”

Sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii din Republica Molodva la data de 3 martie, ANTRIM a participat la una ședința de consultare a proiectului Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2030” (SDT „Turism 2030”) și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia în anii 2020 – 2023.

ANTRIM își expune poziția în cadrul grupurilor de lucru:

  • În conformitate cu tendințele din domeniul turismului la nivel mondial și considerând necesitatea continuității și consolidării activităților de brand național întreprinse până în acest moment.
  • Cu scopul strategic de a dezvolta Republica Moldova ca destinație turistică competitivă, durabilă, aducând beneficii nu doar economice, dar și de mediu și sociale.
  • ANTRIM susține prioritizarea Industriei Turismului în Economia Națională (asigurarea unui mediu economic permisiv, dezvoltarea capitalului uman, etc.).
  • Susținând consolidarea și diversificarea produsului turistic (turism receptor cât și intern) ținând cont de potențialul pe care îl deține Republica Moldova.
  • Susținând acțiunile de identificare și selectare a destinațiilor turistice – prioritare spre dezvoltare și consolidare.