ANTRIM prezintă un Protocol și proceduri-standarde de curățenie și dezinfecție recomandate în Industria Ospitalității, în contextul COVID-19

ANTRIM a continuat desfășurarea instruirilor denumite “Pastila după COVID-19” prin suplimentarea misiunii  de a oferi suport afacerilor din Industria Turismului din Moldova în vederea facilitării transferului de cunoștințe și recomandări de actualitate pe direcții de: creare și revizuire produs turistic, promovare, customer service – cu acordarea unui suport prin intermediul elaborării unui pachet de orientări și recomandări industriei turismului.

Astfel, ANTRIM în colaborare cu Danilo di Pasquale, fondatorul Companiei de Consultanță Hotelieră “Suite24”, Specialiștii și Trainerii pe Operațiunile Departamentului Housekeeping – Enza Roberto și Elisabetta Marinelli, au elaborat un Protocol de Curățenie recomandat industriei ospitalității, acesta fiind prezentat membrilor industriei ospitalității din Republica Moldova în cadrul Webinarului din 15.05, pentru a fi ulterior preluat și implementat în perioada de reluare a activității, considerând riscul asociat răspândirii comunitare a COVID-19.

În răspuns la noile provocări și așteptări privind securitatea și sănătatea atât a călătorilor, cât și a angajaților, un protocol care menționează aplicarea procedurilor de curățenie este un prim pas care trebuie întreprins odată cu repornirea sectorului de cazare. Acest protocol de curățenie este conceput pentru a proteja sănătatea personalului și a oaspeților și a asigura încrederea în siguranța unităților de cazare.

Studiile curente indică că în perioada post-criză (medicală), alegerea unei destinații va fi influențată de către nivelul garantat de siguranță și securitate a facilităților de cazare, instituit conform unui protocol și conștientizarea tuturor părților din lanțul valoric, asupra normelor recomandate.

Pentru a descărca Protocolul  și procedurile-standarde de curățenie și dezinfecție recomandate sectorului HoReCa, puteți accesa acest link: https://docsend.com/view/wqtwej9pdffufc62 .