ANTRIM se alătură campaniei națioale "Moldova pentru Pace" - o campanie de solidaritate și ajutor pentru refugiații din Ucraina

”Cel puțin o organizație din Estul Europei a folosit hashtag-ul #StandWithUkraine în comunicarea sa. ANTRIM, o asociație non-profit care reprezintă sectorul privat din industria turismului din Moldova, a anunțat pe Instagram planurile de a informa despre disponibilitatea hotelurilor, pensiunilor și restaurante fluxului de refugiați din Ucraina. 

“Dragi vecini, ucraineni, în aceste momente dificile, vă suntem alături. Evenimentele triste din țara voastră v-au impus să ne treceți hotarele. Sperăm ca hotarele și pereții din țara noastră să vă facă să vă simțiți în siguranță.”

a scris asociația, direcționând refugiații către site-ul său web sau centrul de informare pentru turiști din Chișinău. O postare ulterioară a împărtășit detalii despre conturile de donație deschise de Ministerul de Finanțe al țării” – citat  CNN TRAVEL.

Ultimele zile, au adus foarte mulți vizitatori în Moldova care au pășit granițele moldo-ucrainene. În mod firesc ne-am fi bucurat, dar astăzi suntem triști, pentru că motivul vizitei nu este deloc turistic. În Moldova pășesc la fiecare minut zeci și sute de ucraineni, care pleacă de acasă, în căutarea unui loc mai sigur.

Pentru că ne pasă, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) s-a mobilizat și implicat considerabil în susținerea și ajutarea cetățenilor țării vecine. Astfel în scurt timp, membrii ANTRIM și-au deschis ușile pentru a primi refugiații, a le oferi mâncare și cazare. Această informație a fost consolidată și actualizată zilnic pe pagina de Facebook  și Instagram în cadrul campaniei de ajutor. Postările conțin informații despre locurile de cazare disponibile la moment,  informații actuale cu privire la  punctele de trecere a frontierei și toate documente necesare. 

ANTRIM are 77 de membri, dintre care 25 de entități oferă cazare și au găzduit mai mult de 3000 de refugiați. Astfel,dorim să aducem mulțumiri fiecărei din ele pentru sprijinul și asistența oferită pentru refugiații Ucraineni:

Pentru a ne alinia eforturile alături de echipele de voluntari, în cadrul campaniei naționale ”Moldova Pentru Pace”, ANTRIM a creat pe platforma națională de promovare turistică – Moldova.Travel o pagina cu informațiile actuale și utile tuturor cetățenilor refugiați din Ucraina. Echipa ANTRIM a întocmit lista membrilor (hoteluri, pensiuni, vinării) care sunt disponibili să cazeze refugiați. Tot aici sunt indicate datele de contact și amplasarea acestora. Lista de servicii oferite este actualizată zilnic și inclusă și în lista Centrului Unic de Coordonare a Crizei.

  • ANTRIM va continua să informeze publicul prin intermediul Moldova Travel și a membrilor asociației cu informație relevantă și veridică despre situația actuală.