ANTRIM se alătură eforturilor globale pentru turismul durabil la conferința GSTC 2023

Recent, ANTRIM a participat la Conferința Global Sustainable Tourism Council (GSTC) din Turcia, alături de peste 350 de reprezentanți ai industriei turistice din 51 de țări din întreaga lume. Scopul principal al conferinței a fost dezvoltarea industriei turistice într-un mod durabil și responsabil, respectând cele mai înalte standarde globale de sustenabilitate ale GSTC.

Reprezentanții ANTRIM, dar și ai Universității de Stat din Moldova și Universității Pedagogice Ion Creangă au participat la sesiunile de instruire tematice care s-au concentrat pe criteriile globale de sustenabilitate ale GSTC, soluții de digitalizare a hotelurilor, ateliere de consultare privind criteriile de atracție, fiind prezenți, de asemenea, și la forumul economic mondial despre turismul durabil ca motor al economiilor și societăților reziliente.

Participarea la conferință și la sesiunile de instruire a fost posibilă datorită suportului Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală Dezvoltăm Moldova Rurală, finanțat de USAID Moldova. De asemenea, ANTRIM a discutat cu CEO-ul GSTC, domnul Randy Durband, despre progresele obținute în domeniul sustenabilității în Moldova, după ce acesta a vizitat țara în noiembrie 2022.

Delegația Republicii Moldova a aflat despre noile trenduri în domeniul sustenabilității, despre tehnici și metode de adaptare a companiilor la o activitate durabilă și rezilientă. Cunoștințele acumulate vor fi prezentate prin sesiuni de instruire membrilor și partenerilor ANTRIM.

Reamintim că la 24 noiembrie 2022, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală finanțat de USAID Moldova, au semnat un acord de colaborare cu GSTC, prin care își iau angajamentul de a implementa criteriile de sustenabilitate la nivel național.

ANTRIM a devenit membru afiliat al GSTC în 2022 și a făcut pași siguri pentru dezvoltarea și adoptarea conceptului de durabilitate a industriei turistice din Moldova. Participarea la Conferința GSTC din 2023 a reprezentat o oportunitate importantă pentru ANTRIM de a obține noi cunoștințe și de a împărtăși experiențele lor cu alți lideri din industria turistică la nivel global.