În luna Februarie, sub egida Programului Hospitality+, au continuat activitățile de consolidare a ofertei turistice a antreprenorilor din mediul rural, sub titlul “Re-descoperă Bucătăria Tradițională” cu obiectivul de îmbunătățire a componentei gastronomice a furnizorilor. Pentru a răspunde așteptărilor și preferințelor vizitatorilor din Occident – segmentul țintă a pieței turismului, Bucătarul-Chef Marian Danu a acceptat provocarea de a evalua oferta gastronomică a pensiunilor turistice din clusterul turistic “Orheiul Vechi”. 5 reprezentanți ai turismului rural din Republica Moldova: AgroPensiunea Casa Verde, Vila Roz, Pensiunea Casa de sub Stîncă, AgroPensiunea Casa din Lunca și Valea Stâncii au beneficiat de instruire dedicată îmbunătățirii ofertei turistice prin prisma aspectelor de Conținut Produs (ingridiente), Stabilire Valoare Preț vs Cost și Prezentare.
Antreprenorii au obținut instruire practică cu referire la posibilitățile de diversificare inovativă a ingridientelor și itemilor din meniu prin prisma considerațiilor bucătăriei tradiționale, modalitățile de optimizare a veniturilor și de prezentare a bucatelor.
Aceasta este prima fază de asistență, urmând elaborarea unui program dedicat și altor prestatori de servicii turistice, precum reprezentanții turismului vitivinicol.
Această activitate a fost elaborată la inițiativa Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) cu suportul strategic al Proiectului de Competivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și UK aid.