Campania de promovare a Ghidului de Turism - 21.02.2021

Tradițional, la data de 21 Februarie, în fiecare an se organizează Ziua Internațională a Ghidului de Turism la inițiativa WFTGA (Federația Mondială a Asociațiilor de Ghizi de Turism). Pe parcursul anilor precedenți, în lipsa restricțiilor de circulație internațională, se organizau tururi interactive de către ghizii locali autorizați pentru a-i readuce activitatea în vizorul publicului larg.

48 de ghizi de turism acreditați WFTGA în Moldova

Cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marii Britanii, în Moldova, până în prezent 48 de ghizi de turism au primit acreditarea WFTGA datorită organizării sesiunilor teoretice și cursurilor dedicate de practică. 

Contextul și mesajul campaniei

Actualmente, activitatea ghizilor de turism este afectată de situația pandemică în proporție de 90%, în timp ce tendințele ce se conturează în prestarea serviciilor turistice și inclusiv a ghidajului turistic accelerează adoptarea noilor viziuni și tehnici de ghidaj de turism cât și activitățile de marketing a acestei profesii. Anul acesta, ANTRIM a lansat o campanie de promovare multidimensională pentru a spori vizibilitatea asupra provocărilor cu care se confruntă ghizii de turism într-un scenariu neordinar și a încuraja îmbunătățirea competențelor necesare profesiei date. 

WFTGA felicită cordial Ghizii de Turism din Moldova

Campania a debutat la data de 18 Februarie prin intermediul unui set de felicitări video adresate de către Mary Kemp Clarke, vice-președintele Federației Mondiale a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA) și trainerul Ghenadie Chudnoveț. 

 

https://www.facebook.com/ANTRIM.MD/videos/133677818622735 

https://www.facebook.com/ANTRIM.MD/videos/251366116624052 

Workshop tematic “Ziua Internațională a Ghidului de Turism” al USM în parteneriat cu ANTRIM

Cu rol de mentor, la data de 21 februarie, Departamentul Economie, Marketing și Turism  al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Moldova a îndemnat studenții să descopere profesia ghidului de turism prin participarea la un workshop interactiv pentru a consolida cunoștințele cu privire la teoria și practica ghidajului. Studenții prezenți la eveniment, au primit pentru o zi, rolul de ghizi de turism. În calitate de partener al acestui workshop, ANTRIM a oferit o incursiune în utilitatea profesiei în contextul actual și a lansat invitație tinerilor să devină ambasadori ai țării.

USM a semnat Memorandum de Înțelegere cu ANTRIM

Mai mult ca niciodată, se atestă necesitatea prezenței unui cadru durabil și calificat de colaborare care să unească două elemente – capacitățile academice și necesitățile pieții. În vederea creării unei serii de programe și inițiative practico – aplicative de pregătire profesională și dezvoltare a competențelor ghizilor de turism, un Memorandum de Înțelegere vine să satisfacă aceste două componente prin care USM se angajează în a asigura pregătirea profesională a specialiștilor în domeniu, iar ANTRIM oferă aportul prin expertiza ce o deține. MoU a fost semnat la data de 22 Februarie, 2021.

Această activitate a fost organizată de către ANTRIM cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID,  finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marii Britanii.