Despre sesiunea Grupului de Lucru pentru Coordonarea proiectului: Troleibuzul turistic

Primăria Municipiului Chișinău împreună cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova au semnat în data de 27 februarie 2020, un Acord de Colaborare în vederea dezvoltării proiectelor din domeniul turismului receptor și domestic și promovării imaginii municipiului Chișinău ca destinație turistică atractivă pentru potențialii turiști.

26 Noiembrie, 2020, a avut loc întrunirea Grupului de Lucru pentru Coordonarea Planului de Acțiuni al Acordului de Colaborare între Primăria Municipiului Chișinău și ANTRIM cu scopul de a evalua etapa dezvoltării proiectului: Troleibuzul turistic – Chișinău Sightseeing Trolleybus.

Scopul proiectului dat este de a promova locurile importante din Chișinău într-o modalitate diferită de cea obișnuită – tururile însoțite de ghizi. Practicile internaționale au demonstrat că o astfel de abordare în prezentarea atracțiilor turistice din Chișinău va spori interesul și dorința atât a turiștilor cât și a localnicilor. Astfel, de această călătorie mai puțin obișnuită se vor bucura toți doritorii. Pentru moment, când activitatea turistică este sistată, implementatorii proiectului își propun scopul de a educa comunitatea locală să își cunoască orașul și însemnătatea locurilor importante dezvoltării acestuia. 

Pe lângă proiectul Troleibuzul Turistic,  în cadrul acordului se vor dezvolta următoarele proiecte:

  • Dezvoltarea unei identități turistice individuale a orașului;

  • Crearea unei platforme online;

  • Crearea ghidurilor AUDIO în 3 limbi – Română, Rusă și Engleză;

Importanța și aportul acestor activități vor spori vizibilitatea orașului Chișinău, vor contribui la recunoașterea acestuia prin motive unice și distinctive, și va facilita încurajarea unei noi viziuni asupra explorării și valorificării orașului.

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău, având aceleași scopuri și viziuni pentru a continua dezvoltarea orașului nostru.