Lansarea modulului ”Tourism Guides Boot Camp” sub umbrela ”Next Tourism Generation Academy”

În perioada 16-17 Ianuarie 2023 au fost desfășurate sesiunile de instruire pentru Centrele de Informare pentru Turiști regionale în cadrul Guides Boot Camp parte a Next Tourism Generation Academy.

Guide Boot Camp provine din cele mai bune practici internaționale care sunt aliniate cu viziunea și misiunea Federației Mondiale a Asociațiilor Ghizilor de Turism. Prin intermediul acestor sesiuni ghizii de turism, reprezentanții centrelor de informare din Moldova își vor perfecționa abilitățile de povestire, interacțiunea cu oamenii, utilizarea noilor tehnologii.Educația este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru dezvoltarea Moldovei. Folosind timpul, resursele, experiența și cunoștințele necesare, sperăm la un impact pozitiv asupra calității serviciilor furnizate a tuturor celor implicați .

  • Sesiunea nr. 1 – Obiectivele și rolul Centrelor de Informare pentru Turiști. În cadrul acestei sesiuni a fost prezentat Manualul Operațional a Centrelor de Informare pentru Turiști. Informația joacă un rol fundamental în turism iar pentru o planificare strategică trebuie să se studieze punctele tari și slabe ale destinației iar Centrele de Informare pentru Turiști sunt în cele mai multe cazuri primul punct de reper a vizitatorului în țara aleasă. În cadrul acestei sesiuni, vom discuta despre importanța centrelor și funcțiile de bază ale acestora.
  • Sesiunea nr.2 – Vizite de studiu: Centrele de Informare Turistică din Rezervația Naturală Culturală Orheiul Vechi și combinatul de vinuri Cricova SA. Una dintre cele mai mari provocări din industria turismului este angajarea de ghizi buni, diverși și experimentați. La angajare, aceștia trebuie să aibă cunoștințe practice în domeniu la fel și experiență în interacțiunea și comunicarea cu turiștii. Prin aceste vizite de studiu, participanții au avut posibilitatea de a călători și de a învăța de la ghizi experimentați și profesioniști în turism și, cel mai important, de a interacționa și de a comunica.În cadrul Vizitei de studiu la Centrele de Informare Turistică din Rezervația Naturală Culturală Orheiul Vechi, s-a discutat despre tipurile de vizitatori, întrebările frecvente, întocmirea unei statistici a vizitatorilor, materiale disponibile. Iar, în cadrul Vizitei de studiu la Combinatul de vinuri Cricova SA, participanții au avut posibilitatea să interacționeze cu profesioniști de înaltă calificare în ghidajul turistic.

Aceste sesiuni, vin să continuie susținerea ANTRIM pentru rețeaua centrelor de informare regionale. Pe parcursul activității sale ANTRIM a dotat centrele de informare cu materiale de vizibilitate și a oferit suport în crearea materialelor promoționale regionale pentru unele centre. În perioada următoare, ne propunem să Continuăm suportul pentru CIT-urile regionale, oferindu-le manualul operațional dedicat centrelor și alte resurse de informare și promovare.

Acesta sesiuni au fost organizate de ANTRIM în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii și cu suportul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova finanțat de USAID Moldova.

Agenda Evenimentului