Prezentarea Raportului de Activitate al ANTRIM Ianuarie 2020 - Martie 2021

Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova a desfășurat la data de 20.04.2021 Adunarea Generală.

În cadrul Adunării Generale au fost prezenți membrii ANTRIM alături de reprezentanții Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei, Ukaid – Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova și Doina Nistor, directorul Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. La deschiderea sesiunii Adunării Generale a participat Brian Wittnebel, Directorul Adjunct al Departamentului Creștere Economică USAID Moldova.

Subiectele abordate în cadrul adunării au vizat provocările din industria turismului generate de criza pandemică, dar și posibilitățile de recuperare și de creștere economică. De asemenea, a avut loc prezentarea Raportului de Activitate pentru perioada Ianuarie 2020 – Martie 2021.

Activitățile de bază ale ANTRIM sunt reprezentate de:

  1. Dezvoltarea activității TIC
  2. Creșterea notorietății Republicii Moldova ca destinație turistică
  3. Proiecte, Activități de Instruire și Consultanță
  4. Activități de consolidare a asociației și promovare a Membrilor – inclusiv Lobby și Advocacy

Membrii ANTRIM cât și cei noi (27 la număr), au discutat despre realizările ANTRIM care au reieșit din provocările industriei turismului:

  • Stringenta necesitate de reglementare a turismului
  • Competențe reduse în industrie
  • Criza cauzată de virusul COVID-19
  • Lipsa conexiunilor regionale și internaționale

ANTRIM este o asociație profesională de afaceri de turism receptor și intern din Moldova lider, funcționând ca un think tank specializat pentru a susține inițiativele de lobby și advocacy ale industriei și pentru a oferi un sprijin valoros autorităților publice în gestionarea activităților de marketing a destinației pe piețele internaționale și interne. Cu un portofoliu de membri ce reprezintă peste 80% din industria turismului receptor, ANTRIM a câștigat recunoașterea pentru activitățile sale dinamice legate de marketing, promovare, dezvoltare a forței de muncă, training, dezvoltare de produse, modificări legale și dialog public-privat. ANTRIM gestionează în mod eficient Centrul Național de Informare Turistică de la Chișinău de la lansarea sa în toamna anului 2017.

Vă invităm să vedeți raportul activităților ANTRIM în video de mai jos.