Despre prima sesiune a Grupului de Lucru pentru Coordonarea Planului de Acțiuni al Acordului de Colaborare între Primăria Municipiului Chișinău și ANTRIM

Primăria Municipiului Chișinău împreună cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova au semnat în data de 27 februarie 2020, un Acord de Colaborare în vederea dezvoltării proiectelor din domeniul turismului receptor și domestic și promovării imaginii municipiului Chișinău ca destinație turistică atractivă pentru potențialii turiști.

Întrucât pandemia a stopat implementarea planului de acțiuni conform acordului încheiat, inițiativele comune au fost supuse discuțiilor în cadrul grupului de lucru de astăzi, 15.09.2020, dintre Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova și Primăria Municipiului Chișinău. Astfel, s-au reluat discuțiile și s-au definitivat obiectivele comune, finale, care au suferit modificări în contextul actual, pe mai multe direcții de dezvoltare și promovare turistică.

Directorul Executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Domestic, Victoria Bucătaru, a oferit o viziune clară și punctuală referitor la planul de acțiuni ce urmează a fi implementat pe parcursul cooperării cu grupul de lucru din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău.

Urmare a acordului de colaborare stabilit dintre Primăria Municipiului Chișinău împreună cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova s-a decis componența grupului de lucru și pașii următori ce vor fi întreprinși întru realizarea acordului semnat până la debutul crizei medicale. Acțiunile din cadrul acordului presupun următoarele:

  • Dezvoltarea unei identități turistice individuale a orașului;

  • Crearea unei platforme online;

  • Crearea ghidurilor AUDIO în 3 limbi – Română, Rusă și Engleză;

  • Crearea de noi itinerare turistice tematice disponibile prin intermediul călătoriei cu troleibusul turistic.

Importanța și aportul acestor activități vor spori vizibilitatea orașului Chișinău, vor contribui la recunoașterea acestuia prin motive unice și distinctive, și va facilita încurajarea unei noi viziuni asupra explorării și valorificării orașului.

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău, având aceleași scopuri și viziuni pentru a continua dezvoltarea orașului nostru.