Primăria Municipiului Chișinău și ANTRIM lansează proiectul: Troleibuzul turistic - Chișinău Sightseeing

Troleibuzul turistic a fost pus în circulație de către Primăria Municipiului Chișinău alături de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova în cadrul Acordului de Colaborare semnat în data de 27 februarie 2020, cu scopul de a dezvolta proiectele din domeniul turismului receptor și domestic și de a promova imaginea municipiului Chișinău ca destinație turistică atractivă pentru potențialii turiști. 

Potrivit Acordului de colaborare, semnat în data de 27 februarie 2020, între Primăria Municipiului Chișinău și  ANTRIM având scopul implementării proiectelor în domeniul turismului și activităților conexe de promovare, aducem în atenția tuturor că proiectul ce vizează crearea și promovarea traseelor turistice tematice a fost demarat prin lansarea troleibuzului turistic – Sightseeing Chișinău.  

 

Sightseeing tours este o practică utilizată pe larg în orașele europene și oferă o perspectivă diferită asupra explorării turismului local. În prezent, această oportunitate va fi valorificată și la Chișinău pentru a familiariza locuitorii și vizitatorii orașului cu destinațiile istorice ale acestuia. Activitatea dată este parte a noii strategii de dezvoltare a turismului: „Chișinău – capitală turistică”. 

Ruta troleibuzului turistic pornește din centrul orașului, din Piața Marii Adunări Naționale, și continuă cu vizite la locul de temelie a Chișinăului, Circul orașului, bulevardul Grigore Vieru, Turnul de Apă și multe alte destinații care au devenit în timp adorate de chișinăuieni. Pe parcursul itinerarului, vizitatorii vor avea oportunitatea să asculte audio ghidurile elaborate în 3 limbi: română, rusă, engleză.  Aceste ghiduri audio sunt menite să însoțească exploratorii Chișinăului, dar și să educe locuitorii acestuia pentru a deveni adevărați cunoscători ai istoriei și culturii orașului. În weekend troleibuzul va circula pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din Chișinău. În restul zilelor, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare deservite de Regia Transport Electric.

Cei care vor beneficia de o călătorie cu troleibuzul turistic sunt încurajați să posteze pe rețelele de socializare impresiile cu privire la experiența sa, utilizând hashtag-urile: #VisitChisinau și #BeOurGuest.