Promovarea Moldovei ca destinație turistică la TTR - Romanian Tourism Fair 2022, Ediția de Primăvară

Republica Moldova a participat la București cu stand de țară în cadrul Târgului de Turism al României, ediția de primavară 2022 în perioada 24 – 27 Februarie 2022. Ediția de PRIMAVARA promovează cele mai avantajoase vacanțe, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-vară 2022. La târg vizitatorii au avut ocazia sa descopere oferte pentru turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament şi turism de aventură.

Participarea Republicii Moldova a fost posibilă datorită suportului financiar asigurat de către Agenția de Investiții și organizării logistice asigurate de Asociația Națională pentru Turismul Receptor și Intern din Moldova, cu suportul Activității de susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA) finanțată de Proiectul USAID pentru dezvoltare economică, guvernanță și creștere a întreprinderilor în Europa și Eurasia (EDGE).

Târgul de Turism al României contribuie la consolidarea industriei turismului. Moldova a fost reprezentată de către 8 membri ANTRIM, toți reprezentanți ai Industriei Turismului din Moldova.

Vinării: Mileștii Mici, Vinuri de Comrat, Purcari, Castel Mimi, Chateau Vartely și Cricova.

Agenții de turism: Tatrabis, Panda Tur și Go Adventure.

Vizitatorii standului Moldovei au avut ocazia să deguste cele mai renumite vinuri produse în Moldova, să privească videourile promoționale ale țării,să facă poze la instalațiile campaniei de Mărțișor expuse în zona foto, să colecteze materiale informaționale printre care broșuri (Harta Moldovei, Calendarul Evenimentelor 2022, Moldova Autentică, Harta Vinului, Ruta lui Ștefan cel Mare, Harta orașului Chișinău,etc.). 

În cadrul expoziției a avut loc:

  • Organizarea degustărilor de vin de către expozanți;
  • Promovarea produsului turistic al Republicii Moldova de către toți participanții la expoziție prin distribuire de materiale informative;
  • Promovarea și Prezentarea Agendei de evenimente cultural turistice „Pomul Vieții” pentru 2022;
  • Vizita Ministrului Antreprenoriatului și Turismului României, la stand-ul Moldovei, Domnului Constantin-Daniel CADARIU;
  • Vizita Ministrului Consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București, Domnului Emil Jacotă;
  • Apariția în catalogul Expoziției a amplasării stand-ului Moldovei.

În seara primei zile de târg, 24 februarie, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) , a organizat un eveniment restrâns numit “De Dragobete, vin din Moldova” la Hotel Pullmann, aflat în apropiere de Romexpo. 

Eveneminetul a fost moderat de către Cosmin Tudoran – #profudevin.

Vinăriile prezente la eveniment (Vinuri de Comrat, Cricova, Purcari, Castel MIMI, Château Vartely, Milestii Mici), au făcut o prezentare a produsului propriu acompaniate cu degustare de vinuri.

Intrarea la eveniment a fost posibilă strict după invitații, într-un număr limitat.