The Republic of Moldova at the Tourism Fair in Romania

În perioada 23-26 februarie 2023, Republica Moldova a fost prezentă la Târgul de Turism al României ROMEXPO, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei turismului din regiune. 

Standul de țară al Moldovei a prezentat o gamă variată de atracții și oferte captivante pentru turiștii interesați să exploreze frumusețea acestei destinații.

Ofertele atractive pentru călătorii interesați să exploreze Republica Moldova au fost reprezentate de o delegație impunătoare ce cuprinde mai mulți actori din industria turismului:

🍷7 crame și vinării: Purcari Wines, vinăria Cricova, vinăria Chateau Vartely, Mileștii Mici, vinăria Asconi Winery, Castel Mimi, Crama Mircești
🌏 4 turoperatori: Tatrabis DMC, Enjoy Moldova by Solei Tourism, Panda Tur, Corina Travel Agency.
🏠 1 pensiune: Pensiunea „La Tudora”,
📍 3 destinații turistice regionale: Regiunea Cahul, Regiunea Ungheni și Visit Chișinău.

În anul 2022, 13,3% dintre călătorii internaționali care au vizitat Moldova au fost din România, de aceea, prestatorii de servicii turistice se concentrează pe promovarea și stabilirea unor parteneriate de lungă durată cu reprezentanții turismului din România.

În acest an, la standul Moldovei (Pavilionul B2, Stand 28) au fost distribuite materiale informative și conținut atractiv, precum harta turistică a Republicii Moldova, broșura Visit Chișinău, materiale informative dedicate ofertei oenoturistice, vinului moldovenesc, traseele de ciclism din zona de sud, Agenda de Evenimente cultural-turistice pentru 2023 și ofertele turistice prezentate de turoperatori, pensiuni, vinării și regiuni.

La standul Moldovei am fost onorați de prezența domnului Angel Iulian Călin, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Vizitatorii expoziției  au avut ocazia să participe la degustări de vin, o oportunitate excelentă pentru vizitatori de savura cele mai bune vinuri moldovenești premiate la nivel mondial și de a afla mai multe despre noutățile din domeniu și a  descoperi o varietate de experiențe culturale autentice.

Prezența cu stand de țară a fost posibilă datorită suportului financiar al Ministerul Culturii al Republicii Moldova, suportului strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova finanțat de USAID Moldova, în colaborare cu Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare UNDP Moldova, Regiunile Cahul și Ungheni, Clusterul turistic ”VIA Cahul”, Primăria Municipiului Chișinău.