Republica Moldova – prezentă la Summitul Mondial de Turism de Aventură (Adventure Travel World Summit 2022)

Summitul Mondial de Turism de Aventură (Adventure Travel World Summit) este un eveniment organizat anual de către Asociația Adventure Travel Trade (ATTA), desfășurat în orașul elvețian Lugano. Ediția 2022, marchează o premieră pentru Republica Moldova, datorită faptului că Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern a devenit de curând membră ATTA.
 
Timp de patru zile, 3-7 Octombrie a.c., delegația Moldovei a participat alături de cei peste 800 de reprezentanți din 60 de țări din întreaga lume, la paneluri de discuții și la prezentările experților despre sustenabilitate și impactul pentru viitorul turismului de aventură. Cu un produs turistic sustenabil, ce include turismul de aventură ușoară, oeno-gastronomic, tradițiile și locurile pitorești ale țării, Moldova va avea oportunitatea de a pune în practică know-how-ul statelor care au pe agenda priorităților dezvoltarea durabilă a turismului.

Mai mult decât o conferință, Summit-ul reprezintă o adunare globală a unei industrii care muncește din greu, oferind conținut educațional aprofundat, speakeri renumiți și oportunități nesfârșite de networking – atât structurate, cât și off-site – inclusiv o piață a operatorilor de turism cu un grup divers la nivel global de afaceri și destinații, cât și o sesiune MediaConnect în care delegații pot prezenta idei de poveste pentru peste 40 de scriitori și editori internaționali de călătorie. Cu un accent principal pe turismul sustenabil, temele Summit-ului din 2022 s-au reunit în jurul elementelor de foc, apă, aer și pământ.

Deschiderea oficială a evenimentului a avea loc la Centrul de Arte și Cultură Lugano (Lugano Arts e Cultura) pe 3 octombrie 2022, precedată de o Zi de Aventură cu o gamă largă de activități. Fiecare dintre activități au avut la bază una dintre cele patru teme ale ATWS 2022, prezentând forța și profunzimea mentalității “swisstainable” a Elveției. Itinerarul săptămânii a inclus prestația speakerilor inspiraționali, sesiuni de breakout, oportunități de networking, Marketplace, MediaConnect, iar pentru cei mai curajoși delegați, oportunitatea de a face o baie urbană la mijlocul după-amiezii în Lacul Lugano.