ANTRIM a elaborat o serie de instruiri "Pastila după COVID-19", concepută cu scopul de asista afacerile din Industria Turismului din Moldova

În contextul impactului negativ al COVID-19 asupra operatorilor de turism, implicit din Republica Moldova, ANTRIM a elaborat o serie de instruiri “Pastila după COVID-19”, concepută cu scopul de asista afacerile din Industria Turismului din Moldova prin facilitarea transferului de cunoștințe și recomandări de actualitate pe direcții precum: crearea și revizuirea produsului turistic, promovarea produsului turistic, în special cea digitală, customer service ș.a.m.d. Un webinar (Pastila #4 după COVID-19) a fost dedicat în mod special unui ghid de recomandări și proceduri sanitare pentru întreprinderile din domeniul turismului receptor și intern din Republica Moldova, în contextul situației epidemiologice de criză cauzate de virusul COVID-19.

La data de 30 Mai, 2020 a avut loc primul Webinar întitulat “Pastila #1 după COVID-19 – Promovarea online a afacerilor din Industria Turismului”, cu participarea panelistulului Diana Isac, CEO si Fondatorul platformei Winerist. În cadrul acestuia s-au discutat modalitățile de plasare corectă, promovare strategică și gestionare corectă a evaluării feedback-ului pe platformele-agregatoare de oferte, precum Expedia și Airbnb și Tripadvisor.

Din cauza impactului care se înregistrează asupra modului în care va funcționa acesta, revitalizarea totală a ofertei turistice autohtone inevitabil necesită și o doză de creativitate, de idei  inovative, pe lângă stimularea consumului local și regional al experiențelor turistice. De aceea, seria de webinare a continuat în luna mai și cel de-al doilea Webinar denumit “Pastila #2 după COVID-19 – Multă creativitate și… #NeamPornit” cu scopul de a impulsiona operatorii din turism în revitalizarea produsului turistic și re-crearea creativă a acestuia.

Acesta a avut loc la 5 Mai, 2020, cu expertiza Directorului General al Agenției Creative “Publicis” – Eugen Boico. Întrucât în același timp ANTRIM s-a alăturat susținerii campaniei #NEAMPORNIT inițiate de Agenția de Investiții, orientată spre promovarea destinațiilor turistice printre moldoveni, pentru a stimula turismul domestic, Directorul General Rodica Verbeniuc a fost cel de-al doilea panelist.

Link pentru a revedea sesiunea live Facebook – https://www.facebook.com/ANTRIM.MD/videos/273913427335858/ .

Al treilea webinar – “Pastila #3 după COVID-19 – Case-study – Romania, piață-țintă pentru Republica Moldova” a avut loc pe 12.05.2020 cu participarea Carminei Nițescu, Antreprenor în turism, Fondator TurismMarket.com. Concomitent stimulării consumului local al produsului turistic, revitalizării produsului este importantă și actualizarea cunoștințelor despre piețele țintă pentru Republica Moldova și anume – România.

Pentru a fi posibilă plierea ofertelor turistice a Republicii Moldova pe piața României , webinarul a urmărit identificarea caracteristicilor generale, dar și a transformărilor în profilul călătorului român în contextul post-COVID-19, crearea conținutului calitativ în relaționarea cu potențialii turiști români și instrumentele/posibilitățile (în special online) de a capta interesul turistului român prin intermediul ofertei turistice a Republicii Moldova, bazată pe turism de experiență.

Link pentru a revedea înregistrarea sesiunii: https://www.facebook.com/ANTRIM.MD/videos/774942463037449/ .

În răspuns la noile provocări și așteptări privind securitatea și sănătatea atât a călătorilor, cât și a angajaților, un protocol care menționează aplicarea procedurilor de curățenie este un prim pas care trebuie întreprins odată cu repornirea sectorului de ospitalitate. De aceea, sub egida fondatorului Companiei de Consultanță Hotelieră “Suite24”, Danilo di Pasquale, Specialiștii și Trainerii  pe Operațiunile Departamentului Housekeeping – Enza Roberto și Elisabetta Marinelli, au elaborat un Ghid-Protocol de Curățenie recomandat industriei ospitalității.

Acesta a fost prezentat membrilor industriei ospitalității din Republica Moldova în cadrul webinarului “Pastila #4 după COVID-19 – Protocolul de Curățenie pentru Industria Ospitalității” din data de 15.05.2020 și ulterior transmis pentru a fi preluat și implementat în perioada de activitate post-pandemie. Dacă ați omis webinarul, puteți transmite o solicitare la adresa office@antrim.md pentru a vă remite ghidul.

Seria de Webinare este o activitate susținută de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și UK aid, partenerul strategic al ANTRIM și industriei turismului.