Ghidul ANTRIM cu recomandări de protocoale sanitare și acreditarea “Safe Travels”

De îndată ce s-a instalat pandemia, ANTRIM a fost proactiv, a consultat surse internaționale precum: recomandările Comisiei Europene, Organizației Mondiale a Turismului și a Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC). În rezultat, luând în vedere și cerințele obligatorii emise de către autoritățile publice locale din domeniul sănătății a fost elaborat un Ghid exuastiv de protocoale sanitare. Acest Ghid al ANTRIM a fost avizat de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică și ulterior ANTRIM a fost autorizată să ofere acreditarea Safe Travels (“Călătorii Sigure”) a Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), afacerilor din turism din Moldova care implementează recomandările Ghidului ANTRIM. Cu alte cuvinte, ghidul respectă protocoalele internaționale recomandate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC) fiindcă întrunește recomandări pentru toate tipurile de activități turistice și toate departamentele din cadrul companiilor începând cu departamentul responsabil de întâmpinarea călătorilor până la departamentul responsabil de asigurarea curățeniei sau de deservire a bucatelor.

Ghidul contribuie la sporirea încrederii călătorilor din toată lumea că activitatea turistică a companiilor din Republica Moldova se bazează pe măsuri de precauție și corespunde instrucțiunilor de sănătate și siguranță, conform standardelor globale ale Consiliului Mondial al Călătoriilor și Turismului (WTTC). În același timp, angajații sunt asigurați că activitățile turistice sunt reluate în condiții de atenție sporită pentru siguranța acestora.

ANTRIM este unica asociație din Moldova care a obținut acreditarea Safe Travels și este împuternicită să ofere titlul de Safe Trales companiilor din Moldova. Solicităm companiilor din turism:

  1. Să confirme respectarea recomandărilor conform ghidului fie prin prezentarea unui document care atestă că acea companie a luat act de recomandările ghidului;
  2. Am și întreprins vizite la companiile ce solicită acreditarea;
  3. Foarte important este comunicarea către oaspeți prin intermediul materialelor vizuale elaborate de ANTRIM. Acestea sunt plasate pe teritoriul companiei și comunică implementarea recomandărilor și solicitarea către călători să respecte normele.

În special ultima acțiune este o practică întreprinsă la nivel internațional care contribuie la poziționarea pe piața ofertelor turistice drept un operator responsabil și are un caracter de marketing.

Printre companiile acreditate se numără vinării precum ATU, Chateau Vartley, Asconi, printre hoteluri BERDS Design Hotel, Regency Hotel, printre pensiuni Casa Verde, Eco Resort Butuceni, ultima fiind în special acreditată datorită evenimentelor desfășurate în aer liber cu respectarea tuturor normelor, până și activitățile de aventură ușoară precum kayaking, cu rigurozitate respectă Ghidul ANTRIM.

Îndemnăm companiile din turism din Moldova să descarce Ghidul de recomandări de pe website-ul antrim.md și să ofere siguranță oaspeților săi.