ANTRIM prezintă Ghidul cu Recomandări de Protocoale Sanitare pentru Întreprinderile din domeniul turismului receptor și intern din Republica Moldova în contextul situației epidemiologice de criză cauzate de virusul COVID-19

Ghidul cu recomandări de protocoale sanitare pentru întreprinderile din domeniul turismului receptor și intern din Republica Moldova în contextul situației epidemiologice de criză cauzate de virusul COVID-19 a fost elaborat de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Republica Moldova, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei, UK Aid, conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Organizației Mondiale a Turismului (OMT), coordonat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), și cu expertiza companiei de Consultanță hotelieră „Suite24”. Totodată, se respectă regulile stabilite de Ministerul Sănătății,Muncii și Protecției Sociale.

ATENȚIE! În perioada imediat următoare vor fi incluse ultimele modificări conform avizelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Ghidul cu recomandări de protocoale sanitare pentru afacerile din sectorul turismului intern și receptor din Republica Moldova are două obiective:

  1. Facilitarea și sprijinirea reluării treptate a activității afacerilor din turismul intern și receptor prin recomandarea de instituire a protocolului cu măsuri sanitare de protecție și de prevenire a infectării cu COVID-19;
  2. Protejarea sănătății cetățenilor, inclusiv a angajaților din turism și a turiștilor prin îndemnarea de a institui un protocol sanitar și de respectarea a acestuia.

Pentru ca, călătorii de pe piața internă și internațională să obțină asigurarea că pot călători în siguranță, unele restricții generale asociate cu reducerea răspândirii virusului COVID-19 trebuie înlocuite cu proceduri standard în cadrul sectorului turismului receptor și intern.

Acest ghid este destinat în întregime tuturor persoanelor responsabile de organizarea și implementarea de noi proceduri, luarea deciziilor strategice în cadrul companiilor din sectorul turismului intern și receptor și mai exact, se adresează structurilor de cazare din oraș și din afara municipiilor, inclusiv vinăriilor cu o capacitate de cazare, unităților de alimentație publică, turoperatorilor și agențiilor de turism, ghizilor de turism, prestatorilor de servicii de transport pentru turiști cât și altor furnizori de servicii turistice, precum ateliere de gătit.

Vezi mai multe detalii și ghidul detaliat:
Ghid cu recomandări de protocoale sanitare

De asemenea, ANTRIM a elaborat un suport vizual care fost distribuit reprezentanților industriei pentru a fi plasat în incinta unității cu scopul semnalării și informării  cu privire la respectarea Ghidului de bune practici și îndemnării către publicul larg de a respecta măsurile și recomandările de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Vezi mai multe detalii și vizualul în limba română:
Vizual în limba română

Vezi mai multe detalii și vizualul în limba engleză:
Vizual în limba engleză